Max Verstappen zegeviert op dominante wijze in Japan: “Trots op het hele team!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat hij op indrukwekkende wijze de polepositie wist te veroveren slaagde Max Verstappen er ook in om op dominante wijze de GP van Japan te winnen. Ondanks de opgave van Sergio Perez is Red Bull daarmee ook zeker van de wereldtitel bij de constructeurs.

“Wat een ongelooflijk weekend hier op Suzuka. Het is geweldig om hier te winnen. De auto was als een raket en ging snel op alle verschillende banden,” blikt Verstappen terug op zijn raceweekend. “Ik ben ontzettend trots op het hele team, van hier op het circuit tot op de fabriek, met het winnen van het constructeurskampioenschap. Dat was natuurlijk een belangrijk doel voor het team en ik ben heel blij dat het juist hier in Japan gelukt is. Het is bijzonder om die titel al zo vroeg in het seizoen te winnen. Wat hebben we met Red Bull een ongelooflijk seizoen!”

Enkel bij de start werd Verstappen even bedreigd door de beide McLarens maar uiteindelijk slaagde hij erin om aan de leiding van de race te blijven en uiteindelijk gecontroleerd en op dominante wijze de GP van Japan op zijn naam te schrijven.

“Bij de start had ik iets teveel wielspin en zat het dicht bij elkaar, dat was het enige. Daarna was het een tamelijk rechttoe rechtaan race gelukkig. We liepen elke ronde uit, het ging heel goed,” besluit Verstappen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023