Lando Norris na dubbel podium voor McLaren: “We komen dichterbij”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na afloop van de GP van Japan waren er bij McLaren niets dan tevreden gezichten. Lando Norris en Oscar Piastri finishten achter racewinnaar Max Verstappen mee op het podium en behaalden zo erg belangrijke punten voor het constructeurskampioenschap.

“Het is opnieuw een geweldige dag voor ons,” aldus Norris. “De tweede en derde plaats, we hadden geen beter resultaat kunnen behalen.”

“Het team heeft het geweldig gedaan. Mijn start was zeer goed. Ik had Max bijna ingehaald, maar Max is ook Max. Ik had niet veel kans in de tweede bocht maar ik heb het geprobeerd.”

“Onze snelheid was, vergeleken met iedereen, extreem sterk vandaag En ik bedoel, we waren niet dicht bij Max maar we waren ook niet mijlenver verwijderd. Het was een zeer goede dag.”

“Ik ben zeer blij voor Oscar ook, zijn eerste podium in de Formule 1, mijn felicitaties voor hem.”

Met een voorsprong van zo’n negentien seconden won Verstappen met een mooie voorsprong maar het was niet de gigantisch grote voorsprong die sommigen verwacht hadden. Volgens Lando Norris is McLaren wel degelijk dichterbij aan het komen zorgen de verschillende upgrades ervoor dat McLaren mooie stappen vooruit blijft zetten.

“We pushen, we geraken er,” aldus Norris. “De vooruitgang die we geboekt hebben is ongelooflijk. Zoals ik heb gezegd, ik ben trots op het team, op de stappen vooruit die we ieder raceweekend zetten.”

“Ik ben er zeker van dat we nog moeilijke periodes gaan meemaken maar we geraken er, stap voor stap. Het is het eerste dubbel podium met Oscar. Ja, dit is een mooi moment voor ons.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023