Sergio Perez krijgt vier strafpunten voor incidenten tijdens GP van Japan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Japan was Sergio Perez betrokken bij verschillende incidenten. Voor twee van die incidenten kreeg Sergio Perez van de stewards in totaal maar liefst vier strafpunten.

Sergio Perez kreeg twee strafpunten omdat hij Fernando Alonso had ingehaald onder ‘safety car-omstandigheden’ en daarnaast volgden er ook nog twee strafpunten voor zijn aanrijding met Kevin Magnussen ter hoogte van de hairpin. Het totaal aantal strafpunten van Sergio Perez komt daarmee op zeven stuks. Wanneer een rijder binnen een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan volgt er een raceban.

Ondanks zijn aanvankelijke opgave besloot men bij Red Bull om Sergio Perez opnieuw de baan op te sturen zodat hij voor de zekerheid zijn tweede tijdstraf van vijf seconden onderging. Perez zelf spreekt van een verschrikkelijk raceweekend.

“Het was een verschrikkelijk weekend,” aldus Perez tegenover ‘F1TV’. “Het begon allemaal in de eerste bocht met een slechte start en ik werd in de sandwich genomen, ik was een passagier in de sandwich. Ik denk dat ik daardoor redelijk veel schade had en dat maakte het vervolgens allemaal een stuk lastiger voor ons.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023