Max Verstappen: “Zon of regen, ik ben er klaar voor”

Max Verstappen blikt redelijk tevreden terug op de eerste twee oefensessies voor de GP van Duitsland. Volgens Verstappen hebben Ferrari en Mercedes wel nog een duidelijke voorsprong.


Tijdens de eerste oefensessie reed Verstappen de vierde tijd, op slechts drie tienden van Sebastian Vettel. In de namiddagsessie moest Verstappen echter zo’n zeven tienden toestaan op Charles Leclerc die toen de snelste tijd reed.

Verstappen beseft dat er nog werk aan de winkel is, al zegt hij klaar te zijn voor de rest van het raceweekend. Of het nu droog of nat is, het maakt niet uit voor Verstappen, al zal Red Bull in de regen waarschijnlijk wel competitiever zijn.

“Het kan beter, maar we zitten er niet ver achter,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “We hebben nog een paar dingen om te verbeteren, maar over het algemeen ziet het er niet verkeerd uit. We hebben de perfecte balans nog niet gevonden, dus er is nog wat werk te verrichten.”

“Op de zachtste compound moest ik binnen komen om paar dingen aan de motorafstelling te laten wijzigen. Daarna moest ik verder op die gebruikte set en dan is de grip niet meer zo goed als op nieuwe banden.”

Verstappen werd vervolgens gevraagd welk specifiek probleem hij net had.

“Het was iets dat we van de FIA moesten aanpassen, daarom kwamen we de pitbox binnen. Er werden een paar aanpassingen in de afstelling van de motor gedaan, waarbij we terug gingen naar de normale setting. Daarna was het weer in orde.”
Op zaterdag zal het waarschijnlijk regenen, wat. uiteraard een cruciale rol kan spelen tijdens de kwalificatie.

“Het lijkt erop dat het morgen gaat regenen, maar dat het zondag weer droog zal zijn,” blikte Verstappen vooruit naar zaterdag. “Hoe dan ook, ik ben er klaar voor.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022