Spanje blijft mogelijk een jaar langer op de F1-kalender

Het ziet er nu toch naar uit dat Barcelona volgend jaar eventueel op de F1-kalender blijft staan.


Het circuit de Barcelona-Catalunya huisvest al jarenlang de eerste Europese race op de F1-kalender maar dreigt van de F1-kalender te verdwijnen. Zeker na de bevestiging van Zandvoort voor de F1-kalender 2020 zag het er erg slecht uit voor de GP van Spanje.

Zandvoort staat naar alle waarschijnlijk in mei op de kalender en het zag er hoe langer hoe meer naar uit dat Barcelona van de kalender zou verdwijnen. Naast Nederland is er met Vietnam nog een bijkomende nieuwe race op de F1-kalender.

Het wordt dan ook drummen op de F1-kalender 2020 en het zag er naar uit dat na de bevestiging van de contractverlenging voor Silverstone Barcelona het grote slachtoffer voor 2020 zou zijn.

Vandaag volgde echter een mededeling van het Circuit de Barcelona-Catalunya dat de onderhandelingen met de Formule 1 nog steeds bezig zijn en dat er op het gepaste moment gecommuniceerd zal worden.

Het meest voor de hand liggende scenario is dat het Circuit de Barcelona-Catalunya een contract voor één extra jaar zou krijgen. Het blijft echter afwachten of die contractverlenging er ook daadwerkelijk komt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022