Mercedes beslist in augustus over rijdersduo voor 2020: Bottas of Ocon?

Het Mercedes F1 team zal tijdens de zomerpauze een beslissing nemen over haar rijdersduo voor het F1-seizoen 2020. Concreet betekent dat voor Mercedes een keuze tussen Valtteri Bottas en Esteban Ocon.


Valtteri Bottas lijkt dit seizoen nog de enige rijder te zijn die Lewis Hamilton eventueel van een zesde wereldtitel zal kunnen houden. Desondanks moet de Fin tijdens de komende twee races alles op alles zetten om zijn racezitje bij Mercedes te kunnen behouden.

Voor Bottas staat dus niet alleen de wereldtitel op het spel maar ook zijn F1-toekomst bij Mercedes.

“We willen dat Bottas vlak voor de zomerpauze in een goede positie eindigt en twee solide prestaties neerzet in Hockenheim en Boedapest. Vervolgens zullen we nadenken over ons rijdersduo voor 2020 en daarna,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Het is erg ongewoon om de rijders in juli aan te kondigen. Wanneer je je tijd wil nemen dan moet je alles bekijken en kan je het zelf rekken tot in de winter, net zoals we dat de voorbije jaren bij heel wat teams zagen.”

Naast Valtteri Bottas lijkt Mercedes-protegé Esteban Ocon een belangrijke kanshebber op het tweede racezitje bij Mercedes.

“Voor ons draait het niet alleen rond de juiste beslissing voor volgend jaar, we kijken ook naar daarna en dat is waarom we het eens zijn geraakt dat we de beslissing in augustus zullen nemen. Dat betekent daarom echter niet dat we ze ook in augustus meedelen,” besloot Toto Wolff.

Grote vraag is dan ook of we ook volgend jaar onderstaand beeld bij Mercedes zullen zien.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}