Max Verstappen: “Zonder Sergio Perez was ik geen F1-kampioen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens een interview nogmaals benadrukt dat teamgenoot Sergio Perez een erg belangrijke rol heeft gespeeld in het behalen van zijn wereldtitel.

Uiteraard speelde de safety car-fase door de crash van Nicholas Latifi een belangrijke rol tijdens de laatste race in Abu Dhabi en het beslissen van de titelstrijd maar volgens Max Verstappen mag niet onderschat worden welke belangrijke rol Sergio Perez hierin gespeeld heeft.

Halverwege de race wist Perez op zijn oude versleten banden Lewis Hamilton op een nieuw setje banden op te houden en zo Max Verstappen tien seconden achterstand te doen goedmaken. Cruciaal ook voor het slot van de race, zo bleek achteraf.

“Ik denk dat ik zonder Checo hier niet met een wereldtitel zou zitten want dan hadden ze voldoende voorsprong om tijdens de safety car-fase een pitstop te maken en aan de leiding te blijven. Wat Checo deed was echt ongelooflijk,” aldus Verstappen.

Niets dan lof dus van Verstappen voor Perez, wiens positie binnen Red Bull dit seizoen enkele keren ter discussie kwam te staan. De samenwerking met Perez is volgens Verstappen ook bijzonder goed verlopen.

“Wanneer je samen begint te werken is het uiteraard erg moeilijk om te weten hoe het zal verlopen,” blikt Verstappen terug op zijn eerste seizoen met Perez als teamgenoot.

“Maar Checo is een geweldig persoon. Niet alleen door wat hij in de F1 doet maar ook als persoonlijkheid, hij is een echte familieman. Ja, ik heb al heel wat mooie momenten met hem beleefd en dat is ook erg belangrijk.”

“Het is zeldzaam om zo’n teamgenoot te hebben. Hij is een echte teamspeler en ik hoop dat we nog lang zo mogen samenwerken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022