“Max Verstappen zorgt ervoor dat Lewis Hamilton geïnteresseerd blijft in de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-piloot Jenson Button denkt dat de spannende strijd met Max Verstappen Lewis Hamilton scherp houdt en ervoor zorgt dat hij zijn interesse in de F1 niet verliest.

In de laatste negen races trokken Mercedes en Lewis Hamilton zes keer aan het kortste eind terwijl aartsrivaal Red Bull met de prijzen ging lopen. Dat heeft ervoor gezorgd dat Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel al een comfortabele voorsprong heeft van tweeëndertig punten. 

Maar desondanks zijn achterstand op Max Verstappen denkt Jenson Button dat zijn voormalige teamgenoot bij McLaren de tijd van zijn leven beleeft in de strijd tegen Red Bull en Max Verstappen.

“Ik denk dat Lewis ervan geniet, hij geniet van het gevecht aan te gaan met iemand,” vertelde Button aan Sky Sports. “Hij weet hoe getalenteerd Max is en hoe goed Red Bull is.”

“Het is een spannende strijd voor hem en dat is wat hem geïnteresseerd houdt in de F1 en waarom hij waarschijnlijk dit nieuwe contract voor de komende twee jaar heeft gekregen.”

De wereldkampioen van 2009 voorspelt een spannende strijd op het circuit van Silverstone . De ‘Silberpfeile’ komen namelijk elke keer sterk voor de dag op het legendarische circuit en ze  wisten er zeven van de laatste negen races te winnen. 

“Meestal komen we drie of vier races in het seizoen en denken we ‘het wordt een Mercedes-kampioenschap, het wordt waarschijnlijk Lewis Hamilton die wint’,” zei Button.

“Dit jaar heeft hij een uitdaging. Ik weet dat hij in het kampioenschap op dit moment achter staat op Max, maar hij zal later in het jaar terugvechten heb ik het gevoel.”

“Silverstone is een circuit waar hun auto heel goed werkt, dus het moet een heel close gevecht worden met de Red Bull van Max Verstappen.”

Voeg daar zaterdag voor de eerste keer een zogenaamde ‘sprintrace’ aan toe en we hebben dit weekend alle ingrediënten voor opnieuw een spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.