“Max Verstappen zou zelfs in een AlphaTauri de polepositie kunnen veroveren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Marko presteert Max Verstappen momenteel op zo’n ongelooflijk hoog niveau dat hij dus ook met één van de slechtste wagens op de grid de polepositie zou kunnen veroveren. Weliswaar in ‘wisselvallige omstandigheden’.

Max Verstappen domineert momenteel de Formule 1 op ongeziene wijze en hij staat in het kampioenschap momenteel 125 punten voor op teamgenoot Sergio Perez. Verstappen lijkt dan ook op erg makkelijke en dominante wijze richting een derde wereldtitel in de Formule 1 te rijden.

Uiteraard wordt er maar al te vaak gezegd dat Verstappen dat voor een groot deel ook te danken heeft aan de dominante Red Bull RB19 F1-bolide. Ook Dr. Helmut Marko beseft dat Red Bull een bijzonder goede F1-bolide heeft gebouwd maar tegelijkertijd presteert Verstappen volgens Marko op zo’n ongelooflijk hoog niveau dat hij zelfs in een AlphaTauri de polepositie zou kunnen behalen. Daarvoor zou er dan wel sprake moeten zijn van regen of ‘wisselvallige omstandigheden’.

“In zo’n omstandigheden zou hij zelfs de AlphaTauri of Haas F1-bolide tijdens de kwalificatie op de polepositie kunnen plaatsen,” vertelt Marko tegenover ‘Motorsport-Total’. “Max zou in iedere wagen een klasse apart zijn.”

“Je kan de Max van 2020 niet vergelijken met de Max van 2023, buiten het feit dat hij dezelfde naam heeft. Hij is ongelooflijk dominant geworden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner