“Max Verstappen zou zelfs na protest van Mercedes F1-kampioen zijn geworden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Peter Bayer zou Max Verstappen sowieso F1-kampioen zijn geworden, wat Mercedes ook na afloop van de laatste race in Abu Dhabi zou gedaan hebben om het resultaat aan te vechten.

Na het sensationele slot tijdens de GP van Abu Dhabi, waarin Max Verstappen uiteindelijk in de slotronde Lewis Hamilton wist te passeren en zich tot wereldkampioen kroonde, is de discussie over de beslissingen die door de wedstrijdleiding en racedirecteur Michael Masi werden genomen nog steeds niet gaan liggen.

Ook nu nog zijn heel wat Hamilton-fans van mening dat Mercedes haar protest had moeten doorzetten maar dat zou volgens Peter Bayer, het nieuwe hoofd van de single seaters bij de FIA , geen verschil gemaakt hebben.

Volgens Bayer zou bij een eventueel doorzetten van het protest Mercedes alsnog van de rechters te horen hebben gekregen dat het inderdaad anders in het reglement staat en dat daardoor dan het resultaat van de race geschrapt zou worden. Daardoor zou volgens Bayer Verstappen nog steeds kampioen zijn geworden omdat hij met nog één race te gaan aan de leiding stond.

“Als het was geannuleerd dan zou Max Verstappen wereldkampioen zijn geweest” aldus Bayer tegenover het Britse ‘BBC’.

In de nasleep van de gebeurtenissen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi is de FIA echter wel een grondig onderzoek gestart naar de gebeurtenissen en de beslissingen die genomen werden. De resultaten daarvan zullen echter pas enkele dagen voor de eerste race in Bahrein bekendgemaakt worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer