Mazepin dreigde met terugtrekken Uralkali als sponsor van Haas F1-team

Haas F1 team
Haas F1 team

Het verliezen van sponsor Uralkali zal momenteel het minste van de zorgen bij het Haas F1 team zijn. Vorig jaar was dat ongetwijfeld wel het geval want toen dreigde Dmitry Mazepin om Uralkali als sponsor weg te trekken als zijn zoon geen andere F1-chassis kreeg.

Begin vorig seizoen liet Nikita Mazepin verstaan dat zijn minder goede prestaties volgens hem toe te schrijven waren aan een minder goed en zwaarder chassis dat hij had, minder goed dan teamgenoot Mick Schumacher.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner liet vervolgens weten dat er inderdaad een marginaal klein verschil was tussen het chassis van Schumacher en Mazepin, al zou dat zo goed als geen gevolgen hebben voor de rondetijden.

Op beelden die reeds vrijgegeven zijn van het vierde seizoen van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ zien we dat Nikita Mazepin en zijn vader Dmitry denken dat ze ernstig benadeeld worden.

“Het is dezelfde wagen,” aldus Steiner tegenover Nikita Mazepin.”Ook al geloof je dat niet, het is dezelfde wagen.”

Het kamp Mazepin was echter niet onder de indruk en bleef overtuigd van het eigen gelijk. Vader Dmitry ventileerde zijn frustraties tegenover Jesper Carlsen, de adviseur van zijn zoon, en dat werd tijdens het raceweekend in Spanje gefilmd door de crew van Netflix.

“Als het niet verandert dan zal ik een officiële brief sturen dat we stoppen met het financieren en dat we stoppen met racen,” waarschuwde hij.

“Het zal een enorm financieel probleem zijn en zij zullen beslissen wat te doen want we zullen niet blijven allerlei dingen proberen om het zogezegd te verbeteren.”

“We hebben al zo’n drie races allerlei zaken geprobeerd en als we Uralkali als sponsor van de wagen halen dan stoppen we met racen. Verwissel beide wagen. Iedereen weet dat één van beide een voordeel heeft.”

Het dreigement van Mazepin wordt nu pijnlijk genoeg waarheid maar dan het Haas F1 team dat zelf Uralkali van de wagen haalde tijdens de F1-test in Barcelona.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022