Mazepin en Schumacher ontsnappen aan bestraffing voor ‘onnodig hinderen’ van Sebastian Vettel tijdens kwalificatie

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie wist Sebastian Vettel maar nipt het Haas-duo Nikita Mazepin en Mick Schumacher te ontwijken en een zware crash te vermijden. Ondanks de gevaarlijke situatie in Q1 krijgen Mazepin en Schumacher geen bestraffing.

Tijdens zijn snelle ronde aan het einde van Q1 kwam Sebastian Vettel in zijn Aston Martin verschillende traag rijdende wagens tegen. Daarbij kon Vettel maar nipt een aanrijding met het Haas-duo vermijden. De stewards begonnen een onderzoek naar het incident maar na met de drie betrokken rijders te hebben gesproken en de data en videomateriaal te hebben bekeken werd besloten om Nikita Mazepin en Mick Schumacher niet te bestraffen.

“Er bestaat geen twijfel over dat de ronde van wagen nummer vijf (Vettel) gecompromitteerd werd,” zo luidt het in een mededeling van de stewards.

“We hebben rekening gehouden met de commentaar van wagen nummer vijf dat er gewoonweg te veel wagens op dezelfde plaats waren.”

“Er waren minstens zes wagens die bij elkaar rijden en in een rij achter elkaar hun snelle ronde aan het voorbereiden waren. Ze reden allemaal tegen een trage snelheid (sommigen minder dan 50 km/u), dit terwijl wagen nummer vijf tegen 240 km/u naderde.”

De stewards oordeelden dat ondanks het feit dat Sebastian Vettel duidelijk gehinderd werd, dat er geen sprake was van ‘onnodig hinderen’.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021