Lewis Hamilton: “Onze wagen houdt niet van de banking op Zandvoort”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie was Lewis Hamilton best tevreden met de vooruitgang die Mercedes en hij doorheen het raceweekend en de kwalificatie geboekt hadden. Toch meent Hamilton ook dat de Mercedes F1-bolide minder bij het circuit van Zandvoort past.

“Het is een aspect waaraan we zeer hard gewerkt hebben om de balans van de wagen te verbeteren en geleidelijk aan wat beter zijn geworden. Het is een circuit waarop je geleidelijk aan wat tijd moet weg knabbelen en vertrouwen moet opbouwen,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie.

Tijdens zijn ultieme snelle ronde slaagde Hamilton erin om daadwerkelijk nog een heel stuk beter te doen.

“Ik ben er zeer, zeer blij mee,” aldus Hamilton. “De derde sector was echt op de limiet. Zoals je kon zien in de laatste bocht was er niets meer aan circuit dat over bleef.”

“Het is geweldig dat we zo dichtbij zijn geraakt aangezien ze op een bepaald moment een enorme voorsprong hadden. Mochten we nog een sessie gehad hebben denk ik dat we nog wat sneller hadden kunnen gaan.”

Volgens Hamilton vormt vooral de banking in de derde bocht een nadeel voor de Mercedes F1-bolide.

“Het is vooral de exit van de tweede bocht waarin Red Bull veel sneller is en vooral doorheen de derde bocht zijn ze veel sneller,” vertelt Hamilton die daar naar eigen zeggen twee tienden verliest.

“Het is moeilijk om te zeggen wat het juist is maar er zijn enkele karakteristieken van onze wagen die niet van die bocht houden. Maar het blijft ongelooflijk leuk om er te rijden.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021