McLaren: “Alonso die deelneemt aan Indycar-race en GP van Singapore mist? Fake news!”

McLaren heeft ten stelligste ontkent dat Fernando Alonso later dit seizoen opnieuw een F1-race zal missen om deel te nemen aan een Indycar-race.

De voorbije dagen waren er vooral in Amerika hevige geruchten dat Fernando Alonso zou deelnemen aan de Indycar-race op de Sonoma Raceway in Californië, de seizoensfinale van de IndyCar. Die race vindt echter plaats tijdens hetzelfde weekend als de GP van Singapore.

Bij McLaren vallen ze compleet uit de lucht en ontkennen ze dat Alonso net als in mei een race zal skippen om deel te nemen aan een Indycar-race. Toen liet Alonso de legendarische GP van Monaco aan zich voorbijgaan om deel te nemen aan de Indy 500.

“Het is compleet gek,” aldus McLaren-CEO Zak Brown tegenover ‘Racer’. “Hij zou het eerst aan ons moeten vragen en dat heeft hij niet gedaan. Het event vindt trouwens plaats wanneer de F1-race in Singapore plaatsvindt. Het is ‘fake news’.”

De voorbije maanden waren er ook al heel wat speculaties over de toekomst van Fernando Alonso. Volgens sommigen zal Alonso gewoon bijtekenen bij McLaren en in de F1 blijven, volgens anderen behoort ook een overstap naar een andere raceklasse, waaronder de IndyCar, tot de mogelijkheden. Algemeen wordt verwacht dat er tegen september of oktober meer duidelijkheid zal zijn over Alonso zijn toekomst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer