Räikkönen: “Ik heb bewezen snel genoeg te zijn”

Kimi Räikkönen zegt dat hij bewezen heeft snel genoeg te zijn om op het hoogste niveau mee te doen in de Formule 1.

Kimi Räikkönen veroverde zijn eerste polepositie sinds 2008 in de GP van Monaco van dit jaar en vecht samen met zijn teamgenoot Vettel om het kampioenschap bij de constructeurs. Ferrari heeft echter slechts een achterstand van 39 punten op leider Mercedes.

Op dit moment heeft de Fin twee punten meer dan hetzelfde moment vorig seizoen, maar dat komt naar eigen zeggen door het ongeluk van omstandigheden.

“Persoonlijk ben ik niet blij met de resultaten”, vertelt Räikkönen tegenover Autosport wanneer hem gevraagd werd zijn seizoen tot dusver te evalueren. “Ik wil races winnen en ik beschik over de snelheid. Alles moet nu op de juiste plaats vallen voor mij.”

Ferrari lijkt opnieuw te willen rekenen om het duo Vettel-Räikkönen, die teamgenoten zijn sinds 2015, voor het komende seizoen. Räikkönen wil niets prijs geven over zijn toekomst, maar laat wel weten het team te hebben ingelicht over zijn wensen.

“Kijkende naar alle races tot dusver ben ik niet blij met waar we nu staan. Maar dat is wat we nu hebben en dat kunnen we niet veranderen. Is dat voldoende voor de toekomst? Dat weet ik niet. Dat zullen we wel zien. Het team weet wat ik wil. Uiteindelijk moeten zij de keuze maken.”

Räikkönen liet ook nog verstaan enkel in de Formule 1 te willen blijven als hij vooraan kan vechten. “Ik wil het zo goed mogelijk doen. Dat is de enige reden waarom ik hier ben, niets anders. Ik wil er niet alleen deel van zijn. Het is niet altijd leuk wanneer het minder goed gaat, maar zo gaat het soms. Het hangt van heel wat dingen af. Op vlak van snelheid is er geen probleem, maar dat is niet voldoende als de rest niet loopt zoals je het hoopt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer