McLaren blijft hopen op de komst van Fernando Alonso

De discussie omtrent een mogelijke teamwijziging voor Alonso wordt opnieuw aangewakkerd door columnist Mark Hughes van Sky Sports. Deze beweert uit goede bron vernomen te hebben dat McLaren zijn zinnen heeft gezet op de tweevoudige wereldkampioen.
image
De Spanjaard maakte reeds in het jaar 2007 een overstap naar het team uit Woking na zijn twee kampioenschapsjaren bij Renault (2005-2006). Door interne stribbelingen liep het seizoen echter uit op een sisser waardoor Kimi Raikkonen in zijn Ferrari de titel kon grijpen met slechts één punt voorsprong op de teamgenoten Alonso en Hamilton. Het lijkt daarom vreemd dat McLaren opnieuw toenadering zoekt tot de Spanjaard na dat desastreuze jaar 2007. Het is namelijk ook algemeen geweten dat beide partijen niet bepaald als de beste vrienden uit elkaar gingen.

Desondanks blijkt het team interesse te hebben in Alonso die sinds zijn aanstelling bij Ferrari in 2010 snakt naar een derde wereldtitel. Eerder dit seizoen werd zijn positie bij Ferrari in twijfel getrokken en leek een overstap naar Red Bull een reële mogelijkheid. Toch koos Red Bull voor Daniel Ricciardo en de geruchten omtrent een teamwissel voor Alonso zwakten daarmee af. Net nu dat iedere Formule 1 liefhebber zich watertandend klaarmaakt voor een partnerschap tussen Alonso en Raikkonen bij Ferrari wordt dit wederom in twijfel getrokken.

De interesse van McLaren hoeft echter niet te verbazen. Het team heeft een moeilijk seizoen achter de rug en daar lijkt in de resterende races geen verandering in te komen. Ook Sergio Perez, die dit jaar met grote verwachtingen aangetrokken werd, stelt ietwat teleur bij het team. Het is daarom ook goed te begrijpen dat McLaren wil inspelen op de geruchten omtrent Ferrari en Alonso om mogelijks voor de toekomst een topper in het geplaagde team binnen te halen.

Toch blijft de keuze aan Alonso wat hij doet. Enerzijds kan zijn positie bij Ferrari bedreigd worden door de komst van Raikkonen. Anderzijds is dit een uitdaging voor de Spanjaard die niet gekend is om die uit de weg te gaan. Deze aanstelling van de Fin heeft echter ook gevolgen voor het tot 2016 geldende contract van Alonso. Door Raikkonen aan te stellen brak Ferrari als het ware een overeenkomst in dat contract wat Alonso in staat stelt om dit op zijn beurt te verbreken.

Toch lijkt een overstap naar McLaren enigszins twijfelachtig. Het teleurstellende jaar van het team, de reglementswijzigingen voor volgend seizoen, de vele hervormingen binnen Ferrari met het oog op een verbeterde competitiviteit en de publiekelijke toegevingen dat Alonso het liefst bij Ferrari blijft, wijzen erop dat hij dit ook zal doen. Het lijkt er dus op dat de geplande strijd der titanen binnen Ferrari voor volgend seizoen gewoon doorgaat. Het jaar daarop is echter een andere kwestie.

McLaren zal vanaf 2015 opnieuw met Hondamotoren rijden waarmee het team reeds zo succesvol is gebleken. Dit houdt namelijk een nieuwe kans in voor een mogelijk overstap van Alonso, maar de ontwikkelingen van volgend jaar zullen in die beslissing waarschijnlijk de doorslag geven en speculaties hieromtrent zijn vandaag nog niet aan de orde.

geschreven door Alessandro Steyls
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print