Sauber rijdt ook in 2014 met Ferrari-motoren

Het Sauber F1 team heeft vandaag aangekondigd dat het ook volgend jaar nog met motoren van Ferrari zal rijden.
image
De aankondiging komt niet compleet als een verrassing, maar Ferrari had er de voorbije weken naar verluidt wel mee gedreigd om Sauber zonder motoren te zetten indien het niet dringend haar openstaande facturen zou betalen. Het is algemeen geweten dat Sauber financiële moeilijkheden heeft en het ging dan ook in zee met enkel Russische partners.

De nieuwe deal voor de levering van motoren door Ferrari is nu rond en het ziet er dan ook naar uit dat het vertrouwen tussen beide partijen is hersteld. bij Sauber zijn ze alvast erg tevreden dat de samenwerking met Ferrari wordt verder gezet.

“We verheugen ons erop dat we het nieuwe motorentijdperk samen met onze bestaande motorenpartner Ferrari kunnen ingaan. We zijn er trots op dat we een nieuwe samenwerking met zo’n prestigieus merk als Ferrari kunnen aankondigen. Ferrari is een langdurige partner. Eerst tussen 1997 en 2005 en daarna sinds 2010,” aldus Monischa Kaltenborn, de teambazin bij Sauber.

In 2006 werd de renstal Sauber overgenomen door BMW, waarna de Duitse autoconstructeur er eind 2009 me ophield. Vanaf dan ging het team opnieuw als Sauber verder en ging het opnieuw een partnerschap met Ferrari aan voor de levering van motoren.

Red Bull, Toro Rosso en Caterham rijden volgend seizoen met motoren van Renault. Het is bijna ook zo goed als zeker dat Lotus volgend jaar nog steeds met motoren van Renault zal rijden, het is alleen nog wachten op een officiële aankondiging. Ferrari, Sauber en Marussia rijden met motoren van Ferrari, terwijl Mercedes, McLaren, Williams en Force India met motoren van Mercedes zullen rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}