McLaren dankt grote stap vooruit aan ‘sensationele’ samenwerking met Mercedes

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft McLaren een groot deel van haar vooruitgang te danken aan de geweldige samenwerking met Mercedes dat sinds dit seizoen de nieuwe motorleverancier van het team uit Woking is.

Na verschillende dramatisch slechte jaren met Honda als motorleverancier en een korte periode met Renault als motorpartner levert Mercedes sinds dit seizoen motoren aan McLaren. Na de mooie vooruitgang die het vorig jaar reeds boekte heeft McLaren ook dit jaar een grote stap vooruit gezet.

Daniel Ricciardo wist te winnen in Monza en bijna slaagde ook Lando Norris erin om in Sochi te zegevieren. McLaren is de voorbije races verbazend competitief en daarin speelt ook de Mercedes-motor een cruciale rol.

“Eerst en vooral hangt de rondetijd van een wagen af van het volledige pakket en de power unit speelt op dat vlak een belangrijke rol daarin,” vertelde Seidl in Sochi.

“Toen we besloten om met Mercedes als motorpartner samen te werken was daar een duidelijke reden voor: we wilden de motor die wereldkampioen werd achterin onze wagen hebben.”

De samenwerking met de mensen van Mercedes verliep volgens Andreas Seidl meteen zeer goed.

“Ik ben zeer blij als ik terugkijk op de eerste maanden van onze samenwerking en hoe ze begon,” aldus Seidl.

“Ik denk dat de beide teams in Brixworth en Woking tijdens de voorbije winter sensationeel werk verricht hebben om de power unit in onze wagen te integreren, zelfs ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen.

“Van bij de eerste test waren we er klaar voor en kenden we geen betrouwbaarheidsproblemen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022