Frederic Vasseur: “Het is niet omdat we Lando leuk vinden dat hij niet bestraft moet worden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is niet te spreken over het feit dat Lando Norris tijdens de GP van Rusland niet bestraft werd. Volgens Vasseur dreigt er te veel willekeur te ontstaan.

Tijdens een chaotisch slot van de GP van Rusland kwam Lando Norris te laat binnen en schoof de jonge Brit over de dubbele witte lijn rechtdoor om vervolgens alsnog de pits binnen te komen.

De stewards besloten uiteindelijk om Norris voor de ‘inbreuk’ niet te bestraffen maar daarover was Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur furieus. Vooral omdat de beslissingen van de stewards steeds meer naar willekeur neigen.

“Ik vind het bijzonder jammer voor Lando dat hij niet wist te winnen, hij kende immers een geweldig weekend in Sochi,” aldus Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’

“Het is echter niet omdat je iemand leuk vindt en omdat hij verdiende om te winnen dat we de regels moeten veranderen. De regel is zeer duidelijk, wanneer je over de lijn gaat moet je bestraft worden.”

“Zoiets is in het verleden al meermaals voorgevallen en voor veel minder zware inbreuken werd er in het verleden bestraft. Denk bijvoorbeeld aan Yuki Tsunoda in Spielberg, Raikkonen vorig jaar in Mugello. En onder gelijkaardige omstandigheden gebeurde het ook met Lewis Hamilton in 2019 in Hockenheim.”

De stewards lieten in een verduidelijking weten dat de rijder en team in kwestie lieten verstaan dat er wat onduidelijkheid was over het al dan niet binnen komen. Vasseur begrijpt niet dat Norris onbestraft bleef.

“De vraag voor mij is of we op deze manier niet de deur open zetten om iedere keer zo’n discussie te voeren over iemand die zijn wiel iets over de witte lijn zet en dat we vervolgens een goede reden vinden waarom dit is gebeurd en waardoor het mogelijk onbestraft blijft,” besluit Vasseur.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023