Christian Horner: “Het is ongezien welke spelletjes Toto Wolff en Lewis Hamilton spelen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bevinden Lewis Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff zich in een situatie die ze niet gewoon zijn. Ze ondervinden ongelooflijk veel druk, iets dat ze de voorbije jaren nooit ervaren hebben en hen doet grijpen naar allerlei ‘psychologische spelletjes’.

“Toen we tegen McLaren voor de wereldtitel streden en Lewis voor hen reed, en toen we tegen Ferrari streden met Fernando Alonso en Stefano Domenicali, toen heerste er een volledig andere sfeer dan nu,” aldus Horner tegenover het nieuwsagentschap ‘PA’.

“Dit jaar voelt het veel meer politiek aan met veel dat zich achter de schermen afspeelt. De inbox van de FIA met berichten van Toto zal aan het einde van het jaar grondig opgekuist moeten worden.”

Volgens Horner valt veel toe te schrijven aan de intense strijd die er dit seizoen tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is.

“Toto heeft zich nooit in een positie bevonden waarin hij echt wordt uitgedaagd,” aldus Horner.

“Hij kreeg van Ross Brawn een zeer competitief team en heeft geweldig werk verricht door het zo competitief te houden maar het is de eerste keer dat hij zo’n druk voelt en iedereen reageert daar anders op.”

Ook Lewis Hamilton speelt volgens Horner maar al te graag ‘psychologische spelletjes’ in de strijd met Verstappen.

“Lewis houdt ervan om psychologische spelletjes te spelen met mensen maar Max trap daar niet in,” aldus Horner. “Lewis is degene die echt druk ervaart.”

“Hij probeert te strijden om de meest succesvolle rijder ooit te worden, hij is de titelverdediger. Max is 23, hij heeft nog vele jaren te gaan en aan het begin van dit seizoen was hij een outsider.”

“Hij geniet er gewoon van, het racen, de uitdaging, dat is het voordeel van zo jong te zijn.”

“De tijd staat nooit stil. Lewis heeft enorm veel bereikt, hij is een geweldige kampioen maar er zal altijd een volgende generatie zijn die eraan komt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022