McLaren: “Er bestaat geen plan B voor Honda”

De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda levert voorlopig niet wat er van verwacht werd, maar een alternatief is er volgens Eric Boullier niet.

McLaren besloot zo’n twee jaar geleden om vanaf dit seizoen opnieuw met Honda samen te werken als motorpartner. Daar waar McLaren vorig jaar nog over de beste motor in de Formule 1 beschikte, ondervindt het nu op dat vlak een competitief nadeel. Het moet wel gezegd worden dat McLaren ook vorig jaar, ondanks de dominante Mercedes-motor, niet mee kon draaien aan de top.

McLaren en Honda die opnieuw samenwerken in de Formule 1, dat zorgde meteen voor hooggespannen verwachtingen, verwachtingen die niet werden ingelost. Ondanks de teleurstellende resultaten moet er volgens racedirecteur Eric Boullier niet gedacht worden aan een vroegtijdige stopzetting van de samenwerking.

“We hebben geen plan B,” aldus Boullier tegenover Autosport. “Het is aan ons om er voor te zorgen dat we goed samenwerken.”

“Het is zoals in een huwelijk, soms is er stress, maar we volgend hetzelfde pad.”

“Er is een sterk vertrouwen want ze zijn hier voor de lange termijn en de faciliteiten die Honda gebouwd heeft zijn ongelooflijk.”

Volgens Boullier moet Honda ook even wat tijd krijgen om ervaring op te doen. Boullier vindt dat ook niet dat de vergelijking met de samenwerking van McLaren en Honda eind de jaren tachtig, begin de jaren negentig, mag gemaakt worden.

“Indien je het vergelijkt met de jaren tachtig, dan ben je verkeerd bezig. Honda vervoegde McLaren in 1988, na vijf jaar in de Formule 1 aanwezig te zijn geweest. Vandaag de dag is het zo dat Honda besloot om een comeback te maken in de F1,” aldus Boullier. “Ze doen het met heel wat toewijding, met veel middelen ook, maar ze zijn slechts twee jaar geleden eraan begonnen en twee jaar is duidelijk niet voldoende om in de Formule 1 competitief te zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021