McLaren favoriet voor de overwinning?

Volgens Fernando Alonso is McLaren favoriet voor de zege op de Hungaroring, al betekent dat nog niet dat Lewis Hamilton zal winnnen
image

Sebastian Vettel veroverde opnieuw de pole en daarmee toonde de Duitser meteen aan dat hij nog steeds de te kloppen man is. Ondanks de pole van Vettel denkt Fernando Alonso echter dat McLaren favoriet is voor de zege. Beide McLarens starten vlak achter Vettel en dat biedt uiteraard mogelijkheden tijdens de start.

“Als ik naar het ganse weekend kijk dan denk ik dat de McLarens iets sneller zijn dan Red Bull. Ik denk ook dat Hamilton een iets betere racesnelheid zal hebben maar hij start wel van op de slechte kant van de baan. Dat kan betekenen dat Jenson hem inhaalt bij de start,” zegt Fernando Alonso.

“We moeten afwachten hoe de eerste ronden van de race verlopen. Red Bull is meestal dominant tijdens de kwalificatie en tijdens de race kennen ze meestal wat meer moeilijkheden. Hier hadden ze het niet al te gemakelijk tijdens de kwlaificatie dus ik denk dat McLaren erg sterk zal zijn tijdens de race.”

Misschien dat Jenson Button wel opnieuw voor de verrassing kan zorgen en met de zege aan de haal gaat. Voor de Brit zou het alvast een mooi cadeau zijn want hij rijdt vandaag zijn 200ste grand prix.

Wat de kansen van Alonso zelf betreft daar is de Spanjaard duidelijk in. Hij bekijkt zoals eerder gezegd alles van race tot race en wil zo agressief mogelijk rijden.

“We moeten risico’s nemen. We moeten agressief zijn in de eerste bocht en in de laatste bocht. We moeten momenteel niet aan het kampioenschap denken maar gewoon agressief zijn. We hebben immers niets te verliezen,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print