VIDEO: Hevige crash op Hungaroring, veiligheid staat ter discussie

De veiligheid op de Hungaroring staat opnieuw sterk ter discussie …
In 2009 beleefde Felipe Massa een hevige crash nadat hij door een onderdeel van Barrichello zijn wagen werd geraakt, uiteraard kan je daar als circuit weinig aan doen. Maar de rijders maken zich vandaag zorgen om veel andere zaken op de Hungaroring.

Zo klagen de rijders al sinds vrijdag, toen de eerste oefensessies werden verreden, over de laatste bocht van het circuit. Bijna constant scheuren wagens wild door de bocht omdat ze moeilijk grip krijgen. De helft van de baan is daar immers van een nieuwe laag asfalt voorzien terwijl de andere helft een oude laag asfalt heeft. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden aangezien vlak daarna DRS mag gebruikt worden en de wagens mogelijk oncontroleerbaar naar de rechte lijn gaan. Bovendien zouden de banden er serieus slijten en veel rubberdeeltjes, de zogenaamde marbles, achterlaten. Dat kan eveneens tot grote problemen leiden.

Maar in het algemeen zouden er best nog heel wat extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn voor de Hungaroring. Ook op andere gebieden schiet het circuit volgens veel piloten tekort. Het circuit werd onlangs nog aangepast. Op drie plaatsen werden grindbakken vervangen door uitloopstroken in asfalt. Maar dat volstaat volgens veel rijders dus niet.

Dat de veiligheid belangrijk is bleek nog tijdens de oefensessies van de GP3 die dit weekend plaatsvonden op de Hungaroring. GP3-piloot Luciano Bacheta crashte immers zwaar in bocht nummer 10. Bacheta crashte tegen de bandenstapels, werd vervolgens in de lucht gakatapulteerd en sloeg over de kop. Vervolgens landde zijn wagen op een vangrail (zie video onderaan dit bericht).

Ook die vangrails staan bij de F1-piloten ter discussie: “Zoals in Monaco staan ook hier de vangrails soms heel dicht naast het circuit. Dat zou men dus zeker nog kunnen verbeteren. We zullen dat zeker ter sprake brengen,” zei Sergio Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print