McLaren: “Ferrari schendt de afspraken”

McLaren is niet te spreken over de overstap van Laurent Mekies, het hoofd veiligheid van de FIA, naar Ferrari. McLaren beschuldigt Ferrari van het schenden van afspraken.


Binnen zes maanden gaat Mekies aan de slag bij Ferrari en dit in een technische rol waarbij hij verslag zal moeten brengen aan Mattia Binotto, de technisch directeur bij Ferrari. Nadat er eerder heel wat commotie was ontstaan rondom de overstap van Marcin Budkowski van de FIA naar Renault zorgt nu dus ook de overstap van Mekies voor heel wat discussie.

Volgens McLaren schendt Ferrari de afspraken die gemaakt zijn. Ook andere teams zijn naar verluidt dezelfde mening toegedaan.

“We zijn niet blij met het feit dat de FIA opnieuw een sleutelfiguur verliest aan een raceteam,” vertelde Boullier tegenover ‘Motorsport.com’. “Zeker nadat tijdens de laatste meeting van de Strategy Group overeen was gekomen dat sleutelfiguren van een technische afdeling van de FIA niet binnen de twaalf maanden na het verlaten van de FIA bij een team aan de slag mogen gaan.”

“Ferrari is tegen dit gentleman’s akkoord ingegaan en de FIA heeft er niets tegen gedaan,” besloot Boullier.

In afwachting van zijn definitieve overstap naar Ferrari liet de FIA weten dat Mekies in de F1 op non-actief wordt geplaatst. Wel zal hij nog bij enkele veiligheidsthema’s betrokken worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023