McLaren grijpt in na dramatisch slecht begin nieuw F1-seizoen: James Key aan de kant geschoven

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Amper twee races ver in het seizoen heeft McLaren besloten om drastisch in te grijpen en haar team te herschikken. Technisch directeur James Key maakt niet langer deel uit van het team.

McLaren hoopte om dit seizoen een belangrijke stap vooruit te zetten maar na twee races heeft de renstal nog steeds geen enkel punt behaald en staat het laatste in de wk-tussenstand. Al bij de presentatie van de nieuwe wagen werd duidelijk dat de nieuwe McLaren F1-bolide niet zou brengen wat ervan verwacht werd.

Dat vermoeden werd al meteen tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein bevestigd en vervolgens ook tijdens de twee eerste raceweekends. Dat heeft nu James Key de kop gekost, de voormalig technisch directeur verlaat McLaren en wordt vervangen door een team van drie experts die rapporteren aan teambaas Andrea Stella. Peter Prodromou wordt technisch directeur aerodynamica, Neil Houldey wordt technisch directeur Engineering & Design en David Sanchez wordt technisch directeur Car Concept & Performance. Sanchez werkte eerder al voor McLaren en komt over van Ferrari.