Christian Horner: “Ik zie niet hoe we Lewis Hamilton bij Red Bull een racezitje kunnen geven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de speculaties dat Lewis Hamilton eventueel de overstap van Mercedes naar Red Bull zou kunnen maken. Horner laat verstaan dat ze bij Red Bull tevreden zijn over het huidig rijdersduo.

Gezien de tegenvallende prestaties van Mercedes zowel vorig seizoen alsook begin dit seizoen nemen de speculaties over een mogelijk vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes toe, zeker gezien zijn huidig contract eind dit seizoen afloopt.

“Als we hem niet kunnen tonen dat we hem voor de komende jaren een goede wagen kunnen geven dan moet hij misschien ergens anders kijken,” vertelde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in Jeddah. “Ik denk niet dat het al zover is gekomen maar ik zou geen wrok koesteren mocht het binnen twee jaar ofzo zover komen.”

Hamilton werd in het verleden al meermaals gelinkt aan een mogelijk overstap naar Ferrari maar ook Red Bull komt bij een eventueel afscheid van Mercedes in het vizier. Bij Red Bull denk teambaas Christian Horner echter dat het gewoon bij speculaties en geruchten zal blijven, hij ziet niet in hoe ze Hamilton een racezitje zouden kunnen geven.

“Wat Lewis heeft bereikt in de Formule 1, daarover bestaat geen discussie,” aldus Horner. “Maar we zijn tevreden met de twee rijders die we hebben.”

“Ze zijn als duo erg toegewijd aan het team, niet alleen voor dit seizoen maar ook voor volgend seizoen. Ik zie niet hoe we Lewis een racezitje kunnen geven.”