“McLaren heeft Daniel Ricciardo laten weten dat zijn contract wordt verbroken”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens verschillende bronnen zou het McLaren F1 team Daniel Ricciardo laten weten hebben dat zijn contract vroegtijdig wordt beëindigd. Ricciardo zijn contract liep normaal tot eind 2023.

Enkele weken geleden doken de eerste geruchten op dat Daniel Ricciardo het McLaren F1 team zou verlaten. Ricciardo reageerde op de speculaties door via de sociale media zijn toewijding tegenover McLaren en dat hij in 2023 gewoon van plan was om voor McLaren te racen.

De voorbije week is er echter veel gebeurd op op de rijdersmarkt. Sebastian Vettel kondigde zijn vertrek bij Aston Martin waarna Fernando Alonso zijn overstap van het Alpine F1 team naar Aston Martin werd aangekondigd.

Vervolgens kondigde het Alpine F1 team aan dat Oscar Piastri voor hen zou racen in 2023 maar daarop volgde een bericht van Piastri op zijn sociale media dat hij volgend jaar niet voor Alpine zou racen. Meteen doken er geruchten op dat Piastri voor McLaren zou willen racen en er zijn steeds meer aanwijzingen dat dit inderdaad het plan is.

Volgens onder andere ‘Motorsport’ zou het McLaren F1 team ondertussen aan Daniel Ricciardo hebben laten weten dat ze zijn contract dat nog tot eind 2023 loopt vroegtijdig willen beëindigen. Dit uiteraard zodat Oscar Piastri samen met Lando Norris volgend jaar het rijdersduo kan vormen.

Het ‘silly season’ is en blijft dit jaar ongelooflijk interessant …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print