“McLaren kan met de Renault-motor strijden voor overwinningen”

McLaren-CEO Zak Brown heeft alle vertrouwen in de nieuwe samenwerking met Renault als motorpartner. Brown is er van overtuigd dat McLaren in 2018 kans maakt op overwinningen.

Na een lijdensweg van drie jaar met Honda als motorleverancier besloot McLaren om de stekker uit de samenwerking met de Japanners te trekken en over te stappen op Renault als motorleverancier. Het zorgde aanvankelijk voor enkele weken vertraging bij de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolide voor 2018 maar bij McLaren zijn ze er van overtuigd dat er met Renault als motorpartner opnieuw successen behaald kunnen worden.

“Dat is zeker en vast ons doel,” antwoordde Zak Brown op de vraag of hij gelooft dat McLaren in 2018 voor podiumplaatsen en overwinningen zal kunnen strijden. “We hebben erg veel vertrouwen in de Renault-motor. Ze hebben een uitstekende geschiedenis in de sport en wonnen de voorbije tien à vijftien jaar zowat de helft van de kampioenschappen.”

Indien die woorden werkelijkheid worden zullen we Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne dus vaker vooraan terug te vinden zijn. Het voorbije seizoen werden ze geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen en een Honda-motor die niet krachtig genoeg was.

“Het complete pakket: de rijders, het team, het chassis, de power unit. We zijn er klaar voor, we zijn opgewonden en goed voorbereid,” aldus Brown. “We beschikken over de tools die nodig zijn en podiumplaatsen, daar gaan we dan ook voor, of het nu de derde plaats, tweede plaats, of de bovenste trede op het podium is. Hopelijk is het een combinatie. Ik geloof er graag in dat we kans maken om te winnen.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:32:”vandoorne_mclaren_headline_2.jpg”;}
McLaren-CEO Zak Brown heeft alle vertrouwen in de nieuwe samenwerking met Renault als motorpartner. Brown is er van overtuigd dat McLaren in 2018 kans maakt op overwinningen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023