Williams op haar hoede voor McLaren in 2018

Technisch directeur van Williams, Paddy Lowe, laat weten dat ze zich er bij Williams van bewust zijn dat McLaren in 2018 een serieuze bedreiging zal vormen voor hen.

Williams legt al voor het tweede jaar op rij beslag op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap maar met 83 punten deden ze het voorbije seizoen 55 punten minder goed dan in 2016. McLaren had met de zwakke Honda-krachtbron weer een moeilijk jaar achter de rug en wist met hun dertig verzamelde punten enkel Sauber achter zich te houden.

McLaren had echter één van de sterkste chassis van het pak en in combinatie met de Renault-motor zou het zomaar kunnen dat ze in Woking het niveau van collega Renault-klant Red Bull bereiken.

“Dat wordt interessant,” aldus Paddy Lowe. “Honda leek op het einde van het seizoen ook een aanvaardbaar niveau te bereiken. Nu wordt het uitkijken welke stappen McLaren zal nemen in het tussenseizoen. Ze zijn een te duchten tegenstander en we houden ze altijd in het oog.”

​Lowe zegt ook tevreden te zijn met het ontwikkelingsprogramma van Williams tijdens de laatste races van het seizoen, zelfs nadat ze er niet in slaagden om Force India te verslaan in de strijd om de vierde plaats in het kampioenschap.

​“Sommige resultaten waren voor ons even belangrijk als een overwinning, zoals de zevende plaats van Massa in Brazilië. Dat was fantastisch, zeker omdat we toen de auto niet hadden om dat resultaat neer te zetten, dan zie je echt teamwerk.”

​“Het beste halen uit wat je ter beschikking vergt heel veel teamwerk en het maakt niet uit of je een wagen hebt die races kan winnen of ééntje uit het middenveld. We hebben ook fouten gemaakt maar over het algemeen heeft het team een fantastische job gedaan om dit te bereiken.”

“We waren wel liever vierde geëindigd maar Force India heeft geweldig werk geleverd en ze hebben die vierde plaats dubbel en dik verdiend. Als je kijkt naar onze tegenstanders was het ook niet zo simpel om die vijfde plaats te behouden.”

“Zeker als je kijkt naar het laatste deel van het seizoen heb je er geen idee wat we hebben moeten doen om onze wagens snel genoeg te houden om die vijfde plaats te behouden. We hebben een goed ontwikkelingsprogramma gehad,” besluit Lowe.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print