McLaren: “Lando Norris zal de komende races terugslaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de eerste drie raceweekends van het nieuwe F1-seizoen slaagde Lando Norris erin om drie keer in de top vijf te finishen maar tijdens de GP van Spanje moest Norris genoegen nemen met de achtste plaats, twee plaatsen achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Een wat minder raceweekend dus voor Norris maar McLaren verwacht dat de jonge Brit zal terugslaan tijdens de komende races.

“Het was gewoon een weekend dat minder goed verliep en dat moeten we aanvaarden,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl.

“Jammer genoeg kwalificeerde hij zich niet meer naar voor op de grid, dit ondanks het feit dat er meer potentieel in onze wagen zat. We kennen allemaal de omstandigheden en het is belangrijk om gewoon door te gaan en naar de toekomst te kijken.”

“Tijdens de race denk ik dat hij deed wat hij kon en dat ook wij als team deden wat we konden en er zat gewoonweg niet meer in dan een achtste plaats en dan moet je dat aanvaarden.

Volgens Seidl moet er ook tijdens zo’n raceweekend naar de positieve aspecten gekeken worden en mag je je niet alleen op het negatieve focussen.

“Ik vind dat je ook naar het positieve moet kijken. Hij slaagde erin om een plaats goed te maken op een circuit waar het moeilijk is om in te halen. En het is ook belangrijk dat we er als team in slaagden om tijdens een weekend dat Ferrari sterk was toch 12 punten te behalen.”

“Lando kende een geweldig seizoensbegin met schitterende prestaties. Het komt wel goed met hem, ik ben er zeker van dat hij samen met ons de komende races zal terugslaan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed