McLaren maakt zich geen zorgen over problemen met Mercedes-motor: “Toto Wolff was zeer positief”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens het voorbije seizoen waren er met de Mercedes-motoren meermaals problemen op het vlak van betrouwbaarheid. Bij McLaren maken ze zich echter geen zorgen voor komen seizoen.

Niet alleen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kregen bij het fabrieksteam van Mercedes af te rekenen met motorproblemen, ook bij de klantenteams waren er meermaals problemen. McLaren-baas Zak Brown gaat er echter vanuit dat Mercedes de problemen opgelost krijgt tegen komend seizoen.

“Ze hebben een goed gevoel over hun ontwikkelingen,” vertelde Brown eerder deze maand tegenover ‘Motorsport.com’. “We hadden vorig jaar gelukkig een goede betrouwbaarheid.”

“Zoals jullie weten draait de betrouwbaarheid rond veel meer dan alleen de motor. Onze jongens hebben tijdens hun eerste jaar met de Mercedes-motor erg goed werk verricht. De betrouwbaarheid was niet in dezelfde mate een reden tot ongerustheid zoals bij de anderen.”

Volgens Brown was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff erg positief over de nieuwe Mercedes-motor voor 2022.

“Hij was zeer positief en optimistisch,” aldus Brown. “Ik denk dat de strijd met de power units nog nooit zo close was, maar ik maak me geen zorgen over de Mercedes-motor.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print