“Renault bouwt een bom van een motor voor Alpine”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Bij Renault zou men volgens Spaanse media alles op alles zetten om het Alpine F1 team komend seizoen een ‘bom van een motor’ te geven.

In 2020 streed Alpine lange tijd voor de derde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs maar vorig jaar slaagde Alpine er ondanks de verrassende overwinning van Esteban Ocon in Hongarije niet in om opnieuw voor de derde plaats te strijden. Alpine moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.

Komend seizoen wil het net als de overige teams gebruikmaken van de ingrijpende reglementswijzigingen om een serieuze stap vooruit te zetten. Uiteraard speelt, naast de ingrijpende wijzigingen op het vlak van de wagen en de aerodynamica, ook de motor nog steeds een cruciale rol.

Fernando Alonso en Esteban Ocon zouden volgens het Spaanse ‘Marca’ komend seizoen op ‘een bom van een motor’ kunnen rekenen die Renault aan het bouwen is voor Alpine.

De Renault-motor leek de voorbije jaren een achterstand op de concurrentie te hebben en het is dan ook cruciaal voor Renault om zoveel mogelijk terrein goed te maken. Vanaf komend seizoen treed immers een zogenaamde ‘motorbevriezing’ in werking en dat voor enkele jaren.

Vorig seizoen had de Alpine F1-bolide een serieuze bult, die was noodzakelijk om de motor voldoende te koelen. Een deel van de verbeterde prestaties zou liggen in het nieuw ontwerp van de Renault-krachtbron.

Afwachten of Alpine inderdaad in 2022 kan profiteren van een sterk verbeterde Renault-motor, zowel wat betrouwbaarheid als pure kracht betreft.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print