McLaren MP4/22 voorgesteld

Na Toyota en Ferrari is Mclaren het derde team dat zijn wagen voor het nieuwe seizoen voorstelt. Met de McLaren MP4/22-Mercedes wil het Britse team de WK-titel terug in eigen huis halen.

Om dat doel te bereiken heeft McLaren twee nieuwe piloten in dienst genomen: regerend wereldkampioen Fernando Alonso en GP2-kampioen Lewis Hamilton. Voor het eerst sinds de oprichting van het McLaren F1-team in 1966 beschikt de renstal over twee nieuwe piloten in zijn rangen. Het is pas de derde keer, na Niki Lauda en Keke Rosberg, dat McLaren een rijder contracteert die wereldkampioen werd met een ander merk. Lauda kwam in 1982 naar McLaren en werd met Ferrari wereldkampioen in 1975 en 1977. Rosberg kwam als teamgenoot van Prost naar McLaren in 1986. De Fin werd in 1982 wereldkampioen met Williams, hoewel hij dat jaar slechts één GP won.

Alonso en Hamilton moeten McLaren helpen naar de successen van weleer. Een fantastisch duel zoals destijds tussen Alain Prost en Ayrton Senna is niet uitgesloten, te meer Hamilton een enorm aanpassingsvermogen heeft en het Alonso dus vanaf het begin moeilijk kan maken. De Brit werd in 2005 met overwicht Europees Formule 3-kampioen en won vorig jaar de GP2-titel. Hamilton kan de eerste kampioen uit de F3000/GP2 worden die wereldkampioen wordt. Om daar te geraken moet hij echter eerst zijn teamgenoot en de rest van het deelnemersveld verslaan. Niemand twijfelt er echter aan dat hij de eerste kampioen uit de F3000/GP2 is die ook het potentieel heeft om het tot wereldkampioen te schoppen.

De presentatie van de nieuwe MP4/22 ging reeds vanmiddag door. Het team gaf pas om half zes fotoÂ’s vrij van de nieuwe bolide omdat het een exclusief contract heeft met de Spaanse TV-zender Tele Cinco voor het uitzenden van beelden van de McLaren-demonstratie in Valencia. Morgen wordt de MP4/22 aan een eerste shakedown onderworpen op het circuit van Valencia.

"We willen het kampioenschap winnen", maakt Fernando Alonso duidelijk. "Na het winnen van de laatste twee kampioenschappen kan ik niet aan het nieuwe seizoen beginnen met de hoop om enkele podiaplaatsen te veroveren of wat puntjes te sprokkelen. Ik hoop dat ik bij Mclaren een wagen heb waarmee ik om de titel kan rijden."

Testrijder Pedro de la Rosa was degene die Alonso ertoe aanzette om de overstap naar McLaren te wagen: "Pedro probeerde me jarenlang te overtuigen om naar zijn team over te stappen, omdat hij altijd onder de indruk was van de middelen die het team bezat. Pedro is ook een belangrijk persoon in het team en we hebben zijn ervaring nodig om de wagen te ontwikkelen."

De verwachtingen van F1-nieuwkomer Lewis Hamilton zijn iets minder groot: "Ik wil natuurlijk een race winnen, maar vermits dit mijn eerste seizoen is, zal ik hard werken en zoveel mogelijk leren van Fernando en het team. Ik wil zo constant mogelijk presteren en het team aan beide titels helpen."

McLaren heeft vanaf dit jaar ook een nieuwe hoofdsponsor: Vodafone. De telecommunicatiegigant was jarenlang hoofdsponsor van de Scuderia Ferrari.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print