McLaren overweegt deelname aan 24u van Le Mans

Bij McLaren overweegt men om naast de Formule 1 eventueel ook deel te nemen aan de 24u van Le Mans. Tegen het einde van het jaar zou er meer duidelijkheid moeten zijn en zal McLaren een beslissing nemen.


Neemt McLaren vanaf 2020 deel aan het World Endurance Championship en dus ook de 24u van Le Mans. Volgens McLaren-CEO Zak Brown zit die kans er zeker en vast in.

Binnenkort zullen er andere regels gelden die de huidige regels van de LMP1-klasse moeten vervangen. Volgens Zak Brown zien die er alvast veelbelovend uit.

“Ik denk dat de regels goed zijn,” aldus Zak Brown tegenover ‘Crash.net’ over de voorstellen die op tafel liggen. “Ze moeten nog geratificeerd worden, er is dus nog niets officieel. Er zijn nog steeds heel wat details die niet bekend zijn.”

Naast een volwaardig Indycar-programma in 2019 overweegt McLaren nu dus ook een deelname aan het WEC. Daarvoor wordt stap voor stap bekeken wat er eventueel mogelijk is.

“Hier nu zitten dat was de volgende stap. De volgende stap voor ons is stilstaan bij wat de regels zijn en wat we nog meer nodig hebben. We moeten evalueren wat onze deelname aan een andere raceklasse betekent, we mogen ons F1-team immers niet compromitteren. Het moet commercieel leefbaar zijn. We moeten er van overtuigd zijn dat we kunnen winnen en dat het goed is voor ons merk.”

“Indien we al die zaken kunnen afvinken dan denk ik dat we zeker en vast zullen overwegen om deel te nemen,” aldus Brown. “Indien we klaar willen zijn tegen het begin van het seizoen 2020 dan zullen we tegen het einde van het jaar een beslissing moeten nemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022