“Verstappen heeft ‘domme criticasters’ de mond gesnoerd”

Red Bull-talentenjager Dr Helmut Marko zegt dat Verstappen met zijn podiumplaats tijdens de GP van Canada alle ‘domme criticasters’ het zwijgen heeft opgelegd.


Max Verstappen is dit seizoen niet gespaard van enige kritiek, dit omdat hij meer dan eens betrokken was bij incidenten of omdat hij het zelf op de een of andere manier verbrod had. Vanuit alle hoeken, zelfs vanuit zijn eigen team, begon de kritiek aan te zwellen maar de jonge Nederlander antwoordde na een foutloos weekend in Canada met een podiumplaats.

Bij een persconferentie aan het begin van het raceweekend in Montreal dreigde ‘Mad Max’ nochtans in zijn oude gewoontes te hervallen. Hij liet weten dat de eerste die nog iets over de bewuste incidenten zou vragen getrakteerd zou worden op een kopstoot van zijn kant.

Red Bull-teambaas Horner sprong nog maar eens in de bres voor zijn rijder en werd beloond met een podiumplaats door Verstappen. Helmut Marko stelt dat de jonge Nederlander het voorbije weekend bewezen heeft dat hij een echte toprijder is en niet zomaar een ‘crash kid’.

“Het was voor het team in het algemeen een hele opluchting dat we twee auto’s aan de finish hadden,” aldus Marko tegen ‘Autosport’. “Een podium, een vierde plaats en voor Max zal alle domme kritiek nu stoppen.”

“Hij was de snelste in alle drie de vrije trainingen en hij wist zich als derde te kwalificeren. Hij heeft geen fouten gemaakt, zelfs geen klein beetje schade. Dat is dus wat we van hem verwachten en ik ben er zeker van dat er nog meer van deze races zullen komen.”

“De verwachtingen werden ingelost, ik denk dat hij iedereen van antwoord gediend heeft,” besluit Marko.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen