McLaren presenteert een ‘oranje’ MCL33 aan Alonso en Vandoorne

Het McLaren F1 team heeft vandaag in Woking haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018 voorgesteld. Zoals verwacht is het een ‘oranje’ F1-bolide die Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne van onder het doek haalden.

Na drie teleurstellende seizoenen met de Honda-motor, een samenwerking die met veel tromgeroffel werd aangekondigd, besloot McLaren om eind vorig jaar de stekker uit de samenwerking met de Japanners te trekken. De McLaren F1-bolide zal vanaf dit jaar aangedreven worden door een Renault-motor en net daarmee heeft Fernando Alonso goede herinneringen.

Alonso veroverde zijn twee wereldtitels in de Formule 1 bij Renault en het was ook de samenwerking met Renault die de Spanjaard over de streep trok om zijn contract bij McLaren te verlengen. Samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal hij dit jaar opnieuw het rijdersduo bij McLaren vormen.

Vandoorne kende vorig jaar een moeilijke start van zijn eerste F1-seizoen maar slaagde er gaandeweg doorheen het seizoen in om zijn stempel te drukken bij McLaren. De mecaniciens en ingenieurs luisterden meer naar hoe Vandoorne zijn wagen afgesteld wou zien en uiteindelijk werd Vandoorne steeds meer de evenknie van Alonso. Uiteindelijk eindigde Vandoorne zijn debuutseizoen in de F1 met veertien punten, amper drie minder dan Alonso.

Komend seizoen zal Vandoorne absoluut willen bevestigen en Alonso, die aangeschreven staat als één van de beste rijders op de grid, nog meer willen uitdagen. De nieuwe McLaren MCL33 moet zowel Alonso als Vandoorne in staat stellen om meer naar voor op de grid te starten en veel meer te strijden om punten.

Stiekem wordt er bij McLaren zelfs gedroomd van strijden om podiumplaatsen, al zou een leuke strijd tussen Vandoorne en Verstappen voor de Belgische F1-fans uiteraard ook leuk zijn …
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”mclaren_MCL33_headline.jpg”;}
Het McLaren F1 team heeft vandaag in Woking haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018 voorgesteld

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023