McLaren presenteert opvallende F1-bolide: MCL36

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Als vierde team heeft McLaren vanavond haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 voorgesteld: de MCL36 met een opvallende oranje-zwarte livery.

De presentatie van de MCL36 was live te volgen door de fans en het waren rijders Lando Norris en Daniel Ricciardo die net als vorig jaar het doek van de nieuwe McLaren F1-bolide haalden. McLaren presenteerde niet alleen haar nieuwe F1-bolide maar ook de presentatie omvatte ook de teams in de IndyCar, Extreme E en F1 Esports.

Opmerkelijk nieuws was er al eerder deze week want in de aanloop naar de presentatie brak McLaren het contract open van Lando Norris en verlengde het haar overeenkomst met het jong Brits racetalent tot eind 2025. Inderdaad, de druk voor komend seizoen ligt duidelijk bij zijn Australische teamgenoot Ricciardo die vorig jaar duidelijk moest onderdoen voor Norris.

Druk ligt er echter ook bij McLaren want na een felle, en verloren, strijd met Ferrari voor de derde plaats in het kampioenschap willen ze in Woking dit jaar duidelijk een serieuze stap vooruit zetten. McLaren timmert immers nog steeds aan de weg naar het ultieme doel: opnieuw wereldkampioen worden.

De ingrijpende reglementswijzigingen en volledig nieuwe generatie F1-bolides moeten dit doel dichterbij brengen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print