Sebastian Vettel: “Michael Masi heeft het erg goed gedaan, ik hoop dat hij blijft”

F1
F1

Vettel: “Michael Masi heeft het erg goed gedaan, ik hoop dat hij blijft”

Sebastian Vettel hoopt dat Michael Masi aanblijft als racedirecteur in de Formule 1, dit ondanks het feit dat de Australiër sinds de seizoensfinale van vorig seizoen enorm veel kritiek te slikken kreeg.

Michael Masi werd racedirecteur van de Formule 1 na het plotse overlijden van Charlie Whiting in 2019 en als u hem voor de GP van Abu Dhabi van vorig jaar niet kende zal dat zeker het geval zijn geweest erna. Hij eiste een hoofdrol op in de strijd om de titel door de ondertussen gekende controversiële safety car-procedure aan het einde van de race.

Het is nog niet zeker of we Masi komend seizoen terug zullen zien in de hoedanigheid van racedirecteur maar op de steun van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kan hij alvast rekenen.

“Met Michael, denk ik dat het gewoon een beetje spijtig is geweest,” zei hij bij de lancering van de nieuwe Aston Martin F1-bolide. “Er zijn twee soorten belangen die tegenstrijdig zijn, de ene is de sport en de andere is de show. Voor mij maakt de show natuurlijk niet zoveel uit, want je bent erbij betrokken en bekijkt het als een sport en vanuit een competitief oogpunt.”

“Het is soms niet makkelijk om in de schoenen van de scheidsrechter of Michael te staan, maar ik denk dat hij het geweldig heeft gedaan, vooral nadat hij was ingevallen nadat Charlie zo plotseling was overleden. Hij is echt heel erg gefocust en vastbesloten om zijn werk goed te doen.”

“Dus ik weet ook niet wat zijn toekomst is, maar ik hoop dat hij blijft, want ik denk dat hij het over het algemeen heel, heel goed heeft gedaan. Ik denk dat er een hoop controverse is voor de laatste race, maar dat zou niet zo moeten zijn. Ik denk dat als je naar het grotere plaatje kijkt, hij het heel goed heeft gedaan.”

Vettel vindt wel dat de wedstrijdleiding vooral het sportieve en de fairplay hoog in het vaandel moet dragen en dat de regelgeving niet mag misbruikt worden om spektakel te creëren. 

“Ik denk dat het belangrijkste is dat we ons concentreren op de sport en niet zozeer op de show. Ik denk dat het vorig jaar duidelijk altijd een geweldige finale of een geweldige laatste race zou worden, omdat er één winnaar en één verliezer was. In het ideale geval heb je twee winnaars, maar zo zit geen enkele sport in elkaar, dus dat ging niet werken.”

“Uiteraard zat ik in de race en vroeg ik me af waarom we niet eerder werden vrijgegeven om de race weer te laten beginnen, maar ik denk dat er een protocol en regels zijn. Ik denk dat het belangrijkste is dat er in de toekomst duidelijkheid is over wat er in deze andere situaties gebeurt en dat er geen vragen meer worden gesteld.”