McLaren reed in Hongarije met volledig ERS-gebruik

McLaren kende dit seizoen al heel wat problemen. Sinds McLaren opnieuw de samenwerking is aangegaan met Honda was het voor het team uit Woking moeilijk om de concurrentie aan te gaan met teams als Red Bull, Ferrari en Mercedes. Deze teams hebben immers een jaar extra ervaring wat betreft de V6 turbomotoren. In Hongarije kende McLaren haar beste race van het seizoen. Zo kende het team toch nog een positieve noot voordat de zomerpauze van start gaat.
image
McLaren kwam naar Hongarije met een verbetering op motorisch vlak. Honda had er immers voor gezorgd dat de bolides van Fernando Alonso en Jenson Button volledig gebruik konden maken van het ERS systeem, het systeem dat gedurende een deel van een ronde extra vermogen geeft. Naast het feit dat het team veel punten binnenhaalde, is het team ook tevreden dat het geen problemen kende met het zogenaamde ‘Energy Recovery System’.

McLaren heeft na Hongarije meer dan drie keer zoveel punten gescoord dan het team voor Hongarije had gescoord. Fernando Alonso eindigde de race op de vijfde plaats. Jenson Button ging over de streep als negende. Daarmee scoorde McLaren twaalf punten. Met de vijf punten dat het team reeds had behaald, staat de teller nu op zeventien.

“In Hongarije beschikten we over het volledige ERS systeem. Alles verliep naar behoren. Het genereren en opslaan van elektrische energie ging prima en het gebruiken ervan verliep ook vlekkeloos”, zo zegt Yasuhisa Arai, motorsportbaas bij Honda tegenover F1i.

“We zijn erg tevreden. Het ERS systeem deed het echt perfect, met vol vermogen. Ik wil iedereen in onze fabriek in Japan en bij McLaren in Woking graag bedanken voor het harde werk. Het was een mooi resultaat voor ons werk.”

Toch verliep het weekend bij McLaren nog niet perfect. Jenson Button kende in de derde vrije training een probleem. Even werd gedacht aan een defect met het ERS systeem, maar later bleek het probleem te komen van het stuurwiel. In de kwalificatie kwam Fernando Alonso ook nog stil te staan op de baan. De reden daarvoor was een elektrisch probleem van de wagen zelf.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}