“Vettel maakt nog kans op titel”

Voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen komt af en toe naar buiten met zijn analyse van de gebeurtenissen in de Formule 1. Dit keer laat de Fin zijn licht schijnen op Sebastian Vettel, die afgelopen weekend overtuigend won in Hongarije.
image
Mika Hakkinen gaat ervan uit dat Sebastian Vettel, die derde staat in het klassement op 42 punten van leider Lewis Hamilton, het Mercedes nog erg moeilijk kan maken. De Fin vermoedt dat de viervoudig wereldkampioen in zijn Ferrari zich nog kan mengen in de strijd om de wereldtitel.

Sebastian Vettel won in Hongarije op de Hungaroring zijn tweede race van het seizoen. Daarnaast was het ook zijn eerste overwinning op het circuit in Budapest. Het was dus voor de tweede keer niet Mercedes die bovenaan het podium stond. Mercedes kon het tempo van Ferrari amper volgen, ook al werden er fouten gemaakt in het team van Mercedes.

Door de prestatie van Vettel in Hongarije en het feit dat het seizoen maar nog halfweg is en er dus nog heel wat punten te winnen zijn, denkt Hakkinen dat Mercedes nog een lastige klant aan Vettel zal hebben. “Vettel is zeker een kandidaat voor de titel”, zegt Hakkinen in een gesprek met een persoonlijke sponser (Hermes). “Het seizoen is halfweg. Hij kan dus nog zijn achterstand goedmaken. Hij maakt op dit moment een erg goede indruk. Zijn prestaties zijn ook van het hoogste niveau.”

Naast zijn lof voor Sebastian Vettel, was de Fin ook te spreken over Daniil Kvyat. De Rus maakte een teleurstellende eerste helft van het seizoen mee mede door de problemen met de Renault krachtbron. Daniel Ricciardo had de bovenhand van Kvyat, maar afgelopen weekend moest hij zijn Russische teamgenoot voor zich dulden. Beide Red Bulls eindigden op het podium, met Kvyat op de tweede plaats. Daarmee behaalde de jonge Rus zijn eerste podium in de Formule 1.

“Kvyat oefent nu druk uit op Ricciardo. Ricciardo is een goede rijder, maar door de goede prestaties van Kvyat, neemt de druk op de Australiër toe om te presteren.”

Als laatste had Hakkinen nog een woordje over Lewis Hamilton, die een erg teleurstellende race meemaakte in Hongarije. De Brit slaagde er desalniettemin in om zijn voorsprong ten opzichte van Rosberg uit te breiden.

“Lewis begon al niet te goed aan de race. De plaats waar hij van de baan ging is een erg moeilijke situatie, zeker aan het begin wanneer er veel getrokken en geduwd wordt. Het rempunt ligt dan net wat anders voor deze bochtencombinatie. Hij verloor er veel posities mee. Daarnaast maakte hij nog een aantal keer contact met andere rijders en moest hij vervolgens meerdere keren de pits in. Het is een wonder dat hij nog aan de finish is gekomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}