McLaren: “Rijders die klagen over teamorders is een teken van sterkte”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella hebben Oscar Piastri en Lando Norris mooi de teamorders opgevolgd, al deden ze ook wat hun ‘beklag’. Volgens Stella is dat echter een teken van sterkte.

De voorbije races gaf McLaren al meermaals teamorders aan haar rijders, ofwel om de strategie te optimaliseren, ofwel om het resultaat en veel punten niet in gevaar te brengen. Ook in Qatar werden er teamorders opgelegd maar het zorgde wel voor een dubbel podium.

“Het was heel het weekend zeer close tussen beide rijders, heel het weekend binnen enkele tienden van elkaar en zelfs tijdens de race was het zeer close en dit is dan ook een geweldig resultaat voor McLaren,” aldus Stella.

“Lando reed van de tiende plaats naar het podium en we mogen niet vergeten dat Lando hier in 2021 op de vierde plaats reed en met nog enkele ronden te gaan een bandenprobleem kreeg en als negende wist te finishen.”

“Je wil dan ook geen risico’s nemen. Je wil niet dat je rijders te veel pushen en vervolgens een tijdstraf krijgen door het niet respecteren van de baanlimieten. Van zodra je hen vraagt om te pushen gaan ze de kerbstones meer gebruiken omdat je dan veel sneller gaat.”

“We vertelden hen dan ook dat ze weg moesten blijven van de kerbstones en de finish halen. Beide rijders begrepen het zeer goed en Lando was zeer blij tijdens zijn inlap.”

“Maar weet je, het is een teken van sterkte dat onze rijders ons helpen om proactief en constructief de situatie te managen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023