Helmut Marko waarschuwt Sergio Perez: “We hebben drie rijders bij AlphaTauri”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na opnieuw een tegenvallend raceweekend in Qatar heeft Dr. Helmut Marko een duidelijk waarschuwing voor Sergio Perez. Volgens Marko moet de Mexicaan dringend beter presteren, er zijn immers drie rijders bij AlphaTauri die eventueel het racezitje van Perez zouden kunnen innemen.

“Hij reed in Qatar snelle ronden maar dat helpt je niet wanneer je vervolgens 10 seconden tijdstraf krijgt,” aldus Marko tegenover ‘ORF’ over de performance van Sergio Perez tijdens de GP van Qatar.

Volgens Helmut Marko zal Perez alles op alles moeten zetten om zijn tweede plaats in het kampioenschap te behouden. De Mexicaan zijn positie binnen Red Bull begint ook steeds meer onder druk te komen.

“Hij staat momenteel tweede in het kampioenschap maar het begint kritisch te worden wanner je bij McLaren twee zo’n sterke rijders hebt,” vertelde Marko na de race in Qatar. “Ik hoop dat hij zijn tweede plaats in het kampioenschap kan behouden. Het zag er lange tijd erg comfortabel uit maar zijn voorsprong smelt weg momenteel.”

“Checo moet nu presteren. We hebben drie rijders in het AlphaTauri F1 team en Lawson is een reserverijder voor vier wagens. Er kan dan ook veel gebeuren.”

Marko voegde er vervolgens ook nog aan toe dat het logisch zou zijn als Lawson op een bepaald moment een racezitje in de Formule 1 krijgt.

“Het zou een logisch gevolg zijn dat Lawson vroeg of laat een vaste waarde in de Formule 1 wordt,” aldus Marko die daarmee lijkt te insinueren dat eerder vroeg dan laat de Australiër een racezitje zal krijgen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023