Lando Norris: “Dit was een weekend van gemiste kansen, ik had met Max voor de overwinning moeten strijden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Met een dubbel podium was McLaren zeer blij en uiteraard was ook Lando Norris blij dat hij in Qatar op het podium stond maar tegelijkertijd is hij er ook van overtuigd dat hij twee keer een kans heeft gemist om Max Verstappen te kunnen verslaan.

“We wisten dat we een geweldige snelheid hadden,” aldus Norris. “Het was dan ook wat moeilijk om te weten wat je met de pitstops enzovoort moest doen. Ik denk dat het voor iedereen erg moeilijk was om te weten hoe het zou verlopen.”

“Maar we wisten dat we een geweldige snelheid hadden, misschien niet om initieel voor de overwinning te strijden, maar om op zijn minst vooraan te geraken. We dachten aanvankelijk dat we met Mercedes zouden vechten maar ze deden geweldig werk (door tegen elkaar te rijden) en het ons veel eenvoudiger te maken.”

“Ik kon me daardoor gewoon focussen op het bijhalen van de wagens die duidelijk trager waren dan ons en dat was Ferrari en beide Aston Martins. Toen we door de eerste bocht reden had ik echt het gevoel dat we meteen voor het podium zouden kunnen strijden. Vanaf de eerste ronde was het podium mogelijk en dat was dan ook mijn doel.”

Maar helemaal tevreden was Lando Norris niet want voorafgaand aan het begin van het raceweekend was Norris ervan overtuigd dat hij met de McLaren MCL60 nog beter had kunnen presteren.

“Als ik tegenover mezelf eerlijk wil zijn dan denk ik dat ik dit weekend voor twee poleposities en mogelijk ook twee overwinningen had moeten kunnen strijden.”

“Ik weet wat het iets groots is om te zeggen maar ik denk dat als het goed had verlopen, mocht ik het iets beter hebben gedaan en geen fouten had gemaakt, waardoor jullie mij zo gefrustreerd hebben gezien omdat ik wist wat er mogelijk was, dat ik mogelijk overwinningen had kunnen behalen.”

“Dit voelt voor mezelf dan ook als een weekend van gemiste kansen om met Max voor de overwinning te kunnen strijden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023