Mercedes: “Nieuwe vloer die we in Austin gaan introduceren is ook erg belangrijk voor het F1-seizoen 2024”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het volgende raceweekend in Austin introduceert Mercedes een nieuwe vloer op haar F1-bolide. Volgens technisch directeur James Allison zal die vloer een belangrijke impact hebben voor de ontwikkeling van de F1-bolide voor volgend seizoen.

De nieuwe vloer moet er niet alleen voor zorgen dat de huidige wagen van Mercedes een stap vooruit zet maar ook bevestigen of Mercedes met haar ontwikkelingen de juiste richting uitgaat.

“Hopelijk zal het ons een beetje sneller maken,” aldus Allison. “Dat is altijd een voordeel. Maar het is vooral een voordeel om te weten of we de juiste richting uitgaan.”

“Op het vlak van de rondetijd zal het iets klein zijn. Het zal nuttig zijn maar verwacht niet dat we nu plots even snel als Max Verstappen zullen zijn.”

De nieuwe vloer die ontwikkeld werd moet inderdaad een bevestiging zijn van of Mercedes met haar ontwikkelingen de juiste richting uitgaat en zo niet alleen de huidige wagen maar ook de nieuwe wagen voor volgend jaar goed evolueert.

“Veel van wat we momenteel doen draait rond dingen die we goed begrijpen en die we proberen op te lossen,” aldus Allison. “De tijd zal bepalen of we de oplossingen op de wagen krijgen en of ze succesvol zijn.”

“Ik denk dat de meesten onder ons een duidelijk beel hebben van wat we met de wagen willen doen. Op het vlak van het kampioenschap, ook al hebben we niet de indrukwekkende vooruitgang geboekt die McLaren heeft behaald, we hebben wel een pad doorheen het seizoen afgelegd dat ons een duidelijk beeld geeft.”

“Dat zal er voor zorgen dat de volgende jaren leuk worden zeer opwindend om naar uit te kijken, in het bijzonder deze periode van het jaar is erg leuk.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023