McLaren: “Schroefje van twee pond hield ons een halve dag aan de kant”

McLaren laat weten dat het probleem waardoor ze dinsdag een halve dag tijd verloren veroorzaakt werd door een schroefje ter waarde van amper twee Britse pond.

Dinsdag werd voor Stoffel Vandoorne een dag van vreugde en verdriet. Hij mocht voor de eerste keer de nagelnieuwe MCL33 aan de tand voelen en liet de derde tijd optekenen. Tegelijkertijd kunnen we er echter niet omheen dat zijn nieuwe bolide het na 37 ronden voor bekeken hield.

“We hadden een klein probleem met de bevestiging van de uitlaat,” vertelde Vandoorne dinsdag. Dat zorgde ervoor dat er hete lucht werd geblazen op de elektrische bekabeling van de wagen, ook die van de remmen. Uit voorzorg werd de auto binnengeroepen en het team verloor een hele namiddag.”

“Het was een domme bout die afgebroken was aan de uitlaat,” aldus teambaas Boullier. “Het was een probleem van twee pond maar het kostte ons wel een namiddag aan testgelegenheid.”

Boullier was naar eigen zeggen opgelucht dat er geen structureel probleem was maar hij vond het wel spijtig dat ze een hele namiddag niet op de baan konden komen.

De dag voordien bleef ook Fernando Alonso lang in de pits nadat hij na zes ronden in de grindbak was beland met een afgebroken wielmoer. Donderdag begon ook niet zoals gepland omdat er een probleem was met het hitteschild van de wagen maar dat was meer een cosmetisch probleem. Daarna zagen we hopelijk het ware potentieel van de MCL33 met een tweede tijd en 110 afgelegde ronden met Stoffel Vandoorne achter het stuur.

“Het koelsysteem is iets dat elk team wel in de gaten houdt tijdens de eerste testweek,” gaat Boullier verder. “We moeten zorgen dat we een paar goede hitteschilden hebben zodat we zeker zijn dat we de koeling onder het koetswerk kunnen veranderen en onder controle houden.”

Eens die problemen onder controle waren kon McLaren zich meer concentreren op het vlak van de aerodynamica.

“We hebben ons programma een beetje moeten inkorten omdat we, zeker op woensdag, veel tijd hebben verloren. Nu betalen we leergeld, we moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk op te steken,” besloot Boullier.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print