McLaren springt over Alpine: “Dit is een geweldig resultaat”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Door een vierde plaats voor Lando Norris en een vijfde plaats voor Daniel Ricciardo springt McLaren in het constructeurskampioenschap over Alpine en dat zorgt uiteraard voor veel tevreden gezichten bij het team.

Lando Norris leek lange tijd op weg naar de vijfde plaats maar Norris wist te profiteren van een fout vanLewis Hamilton om toch nog als vierde te finishen. Opvallend was de erg sterke race ook van Daniel Ricciardo die van op de zestiende plek op de grid moest starten maar toch vlak achter Norris als vijfde wist te finishen.

“Erg mooi gedaan, hij heeft een geweldige race gereden,” vertelde Norris na afloop van de race over de prestatie van zijn teamgenoot. “Hij had het letterlijk niet beter kunnen doen. Iedereen heeft het geweldig gedaan, ook het strategisch team.”

“We hebben vandaag het hoogst haalbare verwezenlijkt en dat op een moment dat anderen problemen hadden.”

“Ik ben zeer blij, een geweldig raceweekend. Het was niet eenvoudig. Het voelde aan het begin als één van onze slechtste raceweekends maar het werd uiteindelijk bijna één van onze beste raceweekends.”

En dat laatste klopt want door de dubbele puntenfinish en de nulscore voor Fernando Alonso en Esteban Ocon springt McLaren in de wk-tussenstand over grote concurrent Alpine naar de vierde plaats.

“Dit hadden we echt nodig,” blikt Ricciardo terug op de race in Singapore. “Ook al kijk ik enorm hard uit naar de race in Japan, ik wil ook hiervan genieten.”

“Ik heb echt een bijzonder goed gevoel, dat is erg lang geleden. Mijn laatste finish in de top vijf was waarschijnlijk een jaar geleden in Saoedi-Arabië.”

“Dus ja, dat heb ik dit jaar nog niet behaald, wat erg jammer is. Maar we weten allemaal hoe dit jaar is verlopen. Ik had echt het idee dat het geluk eens aan mijn zijde mocht staan.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022