Max Verstappen na zevende plaats in Singapore: “Een race om snel te vergeten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een frustrerende kwalificatie volgde ook een frustrerende race voor Max Verstappen die uiteindelijk tevreden moest zijn met de zevende plaats.

Max Verstappen kende van op de achtste plaats op de grid een slechte start waarna hij verschillende plaatsen verloor en zijn inhaalrace nog wat moeilijker werd. Tijdens de race verremde Verstappen zich ook nog eens zwaar waardoor opnieuw enkele plaatsen verloren gingen.

Verstappen maakte toch nog enkele plaatsen goed en profiteerde ook van foutjes van anderen maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de zevende plaats, geen resultaat waarmee hij tevreden was.

“Het was een slecht begin. Ik liet de koppeling los en de anti-stall kwam in actie,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op zijn slechte start. “We moeten analyseren hoe dat kan gebeuren, maar hierdoor verloor ik veel posities. Daarna probeerde ik een paar auto’s in te halen, maar dat was heel moeilijk want op dit circuit is het erg lastig om in te halen.”

“We reden op een gegeven moment op een redelijke positie op plek vijf en toen wilde ik Lando inhalen op de slicks voor P4. Toen ik naast hem kwam en remde, raakte de vloer van de auto de grond en kwamen vervolgens mijn voorwielen van de grond. Daardoor blokkeerde ik en schoot ik vol rechtdoor. Er zaten grote flatspots op de banden en ik moest weer terug naar de pits om nieuwe banden te halen. Uiteindelijk ben ik vanaf de laatste plek weer terug naar de punten gereden.”

“Het is natuurlijk niet wat je wil, maar er had sowieso niet meer ingezeten dan de vierde plek. Het begon gisteren al. Daardoor zit je midden in het gedrang en als je dan ook nog een slechte start hebt, lijkt het of alles tegen gaat zitten. Daardoor was het een erg frustrerende race. Het is beter om deze race snel te vergeten en door te gaan naar Japan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022