McLaren: “Sprintkwalificatie vereist andere aanpak op technisch vlak”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het invoeren van een zogenaamde ‘sprintkwalificatie’ zal volgens James Key, technisch directeur bij McLaren, er voor zorgen dat het benaderen en aanpakken van een raceweekend vooral op technisch vlak helemaal anders zal zijn.

Tijdens drie raceweekends zal er dit seizoen een ‘sprintkwalificatie’ plaatsvinden, ofwel een korte race van 100 kilometer die de startgrid voor de echte GP op zondag zal bepalen. De eerste sprintrace zal plaatsvinden tijdens het raceweekend in Groot-Brittannië en dat zal er voor zorgen dat McLaren maar ook de andere teams het raceweekend anders zal benaderen.

“Onze jongens van de simulaties proberen een idee te krijgen over hoe de dingen zullen verlopen,” aldus Key tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik denk niet dat er echt grote wijzigingen zullen zijn, toch niet wat betreft de wagen, naast het feit dat we ons zo snel mogelijk moeten zien aan te passen aan het ander format. We zullen die weekends dan ook anders benaderen.”

Volgens Key zorgt het aangepast format ervoor dat er tijdens een raceweekend met een sprintrace minder nieuwe onderdelen op de F1-bolides zullen geïntroduceerd worden.

“Als je kijkt naar de grote hoeveelheid updates die in Barcelona geïntroduceerd werden dan kan ik me moeilijk inbeelden dat dit gebeurt tijdens een raceweekend met een sprintrace, daarvoor hebben we gewoonweg te weinig tijd.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021