McLaren stelt MP4-25 voor

Gisteren stelde Ferrari haar F10 voor waarmee het in 2010 om de titel zal strijden. Vandaag was het de beurt aan de MP4-25 van McLaren.

In 2010 gaat de launch bij McLaren zonder de aanwezigheid van Mercedes door en dat omwille van het feit dat de Duitse autoproducent een eigen renstal op de grid plaatste. Mercedes heeft wel nog een overeenkomst lopen met McLaren waardoor het dus omwille van contractuele verplichtingen toch nog een krachtbron zal moeten afleveren voor de McLaren MP4-25.

Bij McLaren hield men Lewis Hamilton aan als rijder maar plaatste men er voor 2010 wel als extraatje nog wereldkampioen Jenson Button naast. In 2010 start Hamilton dus zeker niet als de eerste rijder bij McLaren want dat toont ook zijn wagennummer aan. De nieuwe MP4-25 toont alvast duidelijk aan dat bijtanken vanaf 2010 verboden is en dat een grotere brandstoftank dus in het bodywork werd verwerkt. Maandag al zal de wagen getest worden op het circuit van valencia in Spanje.

“Ik ben zeer tevreden hier vandaag aanwezig te mogen zijn. Ik ben vooral trots op het feit dat ik het hele seizoen met het nummer 1 op mijn wagen kan racen. Het is enerzijds een grote verantwoordelijkheid maar het blijft toch zeker ook wel een eer. k ben vanaf de eerste dag beginnen leren bij McLaren want het is erg belangrijk alles van de wagen te weten te komen. In 2010 heb ik een geweldig team rondom mij want ik voel me hier echt goed. Ik kan niet meer wachten om in de MP4-25 te rijden. Het kan niet snel genoeg gebeuren”, aldus Jenson Button.

Ook Lewis Hamilton deed zijn woord naar het publiek toe. De wereldkampioen van 2008 is alvast positief over de MP4-25

“Ik heb persoonlijk kunnen zien met hoeveel aandacht men aan deze wagen heeft zitten werken. We hebben enorm hard moeten werken en het resultaat daarvan is deze wagen hier voor ons. Zowel Jenson als ik willen de titel in 2010 pakken maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat het team over twee goede rijders beschikt die beide voor overwinningen kunnen gaan”, zo verklaarde Lewis Hamilton

Tot slot sprak ook teambaas Martin Whitmarsh de wereld toe inzake de doelstellingen van McLaren voor het nieuwe seizoen dat in maart van start gaat.

“Vodafone McLaren Mercedes heeft laten zien dat het opnieuw sterk voor de dag kan komen in 2010. Onze medewerkers lieten duidelijk zien waartoe ze in staat terwijl ze zich toch aan limieten moeten houden. We hebben voor Jenson gekozen omdat hij duidelijk nog meer wil bereiken binnen de sport. Van Lewis wisten we dit al eerder en ik ben er zeker van dat hij in 2010 erg competitief zal zijn. Onze rijders zijn bereid samen te werken, in functie van het team”, aldus Martin Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Gisteren stelde Ferrari haar F10 voor waarmee het in 2010 om de titel zal strijden. Vandaag was het de beurt aan de MP4-25 van McLaren.