McLaren: “Stoffel Vandoorne in de running voor IndyCar-zitje”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Eergisteren nam onze landgenoot Stoffel Vandoorne deel aan een test met de IndyCar-bolide van Arrow McLaren SP in Sebring en daarbij maakte hij indruk op teambaas Taylor Kiel.

Het was eergisteren Formule E-kampioen Nyck de Vries die de snelste tijd liet optekenen op het hobbelige circuit in Sebring, hij haspelde een ronde op het legendarische circuit af in 52 seconden en 552 honderdsten. Stoffel Vandoorne maalde maar liefst 138 ronden af en moest uiteindelijk ongeveer zes tienden van een seconde toegeven op de Nederlander.

Teambaas Taylor Kiel van Arrow McLaren SP was danig onder de indruk van Vandoorne en loofde hem vooral voor zijn professionalisme, dat staat te lezen bij ‘Motorsport.com.’

“Stoffel was een plezier om mee te werken, op en naast de baan,” zei Kiel. “Het ging erom dat hij zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelde in de wagen. Hij was meteen tevreden met de wagen op de eerste set banden, dus we konden gewoon verder met het programma.”

“Hij was ultra professioneel en deed alles wat hem gevraagd werd. Zijn feedback was goed en ik denk dat hij genoot van de ervaring met ons team en wij vonden het zeker leuk om met hem te werken. Ik verliet het circuit tevreden met wat hij had gedaan en hij leek enthousiast.”

Arrow McLaren SP is van plan om vanaf 2023 drie wagens in te zetten in het kampioenschap, daardoor mocht onder andere ook Nico Hulkenberg testen voor het team. Maar terwijl de Duitser geen interesse heeft in de IndyCar laat Kiel weten dat Vandoorne wel nog een optie is voor het eventuele derde zitje.

“Ik zou zeggen dat er met Stoffel gesproken wordt, zonder twijfel. Het is tweerichtingsverkeer, hij moet eerst even weg om te laten bezinken wat IndyCar is, hoe deze wagens zijn en wat ons team is. Als hij dan besluit dat het iets is dat hij graag zou willen doen dan zullen we op dat moment een gesprek hebben.”

“We nemen op dit moment nog geen beslissingen, maar ik kan wel zeggen dat hij in gesprek is. Elke keer dat je een nieuwe jongen test in een evaluatietest ga je terug en besteed je veel tijd aan het beoordelen en praten en proberen conclusies te trekken. Na één dag testen met een nieuwe rijder een conclusie proberen te trekken is moeilijk.”

“Vroeger waren die evaluatietesten onbeperkt maar IndyCar heeft ze nu beperkt tot twee stuks, daar moeten we het nu dus mee doen. Als een andere rijder ons bevalt en we het gevoel hebben dat we een goede kans maken dan zullen we de zaak voorleggen aan IndyCar omdat het een belangrijke beslissing is. Dus als we beginnen met uitbreiden en onze doelstellingen voor 2023 bereiken dan zullen we op een gegeven moment een stap moeten zetten voor een derde rijder.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022